BE
BE
CasaLasDunas
CasaLasDunas

Per 1 juni is het voor alle huiseigenaren in Spanje verplicht om te beschikken over een ‘certificado de eficiencia energetica’ (CEE), een energiebesparingscertificaat. Wij kunnen uw woning van dit noodzakelijke energielabel voorzien.!

De verplichting is gebaseerd op een nieuwe wet die in overeenstemming is met een Europese richtlijn uit 2007 over de energieprestaties van gebouwen. Het CEE vormt een onderdeel van de algemene strategie om de klimaatverandering tegen te gaan. Alle huiseigenaren die hun huis willen verkopen of verhuren dienen per 1 juni over zo’n certificaat te beschikken. Zonder een CEE kunnen er geen verkooptransacties meer worden voldaan of kan het object niet meer verhuurd worden. Bovendien kunnen boetes worden opgelegd die variëren tussen 3.000 en 6.000 euro.

Energieverbruik
Het certificaat kan bestaan uit de letters A tot en met G, waarbij A aangeeft dat de betreffende woning maximaal efficient is en G weergeeft dat een huis, kantoor of gebouw minimaal efficiënt is. Het eenmaal verkregen certificaat is tien jaar geldig. Gekeken wordt naar het energieverbruik in de woning in relatie tot het gangbare gebruik ervan en op welke manieren het energieverbruik gereduceerd kan worden. Valt je huis onder kwalificatie G, dan nog zijn eventuele verbeteringen niet verplicht.

Professionals inschakelen
Slechts bepaalde professionals, zoals technisch architecten, architecten en ingenieurs kunnen dit certificaat tegen betaling opstellen en registreren in het betreffende register bij de verschillende autonome regio’s in Spanje. De kosten zullen voor het verkrijgen van een energielabel zijn v.a €195,- (afhankelijk van de grote van uw woning) Huiseigenaren kunnen hun huis niet meer verhuren (zelf of via een agent)

Dus zorg er voor dat u snel over een energie label beschikt.
Wij kunnen uw woning van dit noodzakelijke energielabel voorzien.!

Info aanvragen : sales@casalasdunas.com