BE
BE
CasaLasDunas
CasaLasDunas

Makelaars in Spanje werken anders dan bv. in België. Een makelaar in Spanje neemt woningen aan om te verkopen en maakt prijsafspraken met de verkopende partij. Hij biedt deze woning, incl. zijn commissie, aan potentiële kopers. Hoewel de makelaar de belangen van zowel koper als verkoper ter harte neemt, ligt het accent op die van de kopers.

Bij de aankoop van een woning wordt er een serieus onderzoek gedaan naar legaliteit, nalatenschap, eigendomsbewijzen en schulden. Ga daarom nooit zonder begeleiding aan het werk, maar neem een Nederlands-Belgische makelaar onder de arm. Hij kan je van dienst zijn! Hoe werken wij? Een huis in Spanje kopen? Hoe, wat, waar en wanneer? Dit zijn de eerste vragen die op je afkomen. Eerste stap: je kan je via internet oriënteren en huizen zoeken en selecteren. Dit werkt goed. Maar dan de volgende stap: welke makelaar gaat het worden? Met één of meerdere makelaars? Met een Spaanse of Nederlands-Belgische makelaar?

mondiaproved

Ook kan je zelf naar Spanje gaan en daar rondrijden, makelaarskantoren afgaan en huizen bekijken. Kortom, met wie ga je in zee? De Spaanse huizenmarkt is een grote en steeds groeiende markt. Wat zit er achter een huis? Is alles officieel geregistreerd? Iedere eigenaar van de woning die je tegenkomt zegt “ja” op die vraag. Maar pas later bij de notaris, na een aanbetaling, komt de waarheid op tafel. Kan je Spaans of Engels spreken? Je bent bezig een kapitaal uit te geven in het buitenland. Met meerdere makelaars gaan bezichtigen? Dit vraagt veel tijd, want je begint telkens weer opnieuw met je verhaal. Je gaat door de bomen het bos niet meer zien en je komt veelal dezelfde huizen tegen. Wij adviseren om in het voortraject al een keuze te maken met welke makelaar je van start gaat en met hem goede afspraken te maken over het verdere verloop.

Hoe werkt CasaLasDunas

 • Je vragen via mail worden door ons persoonlijk beantwoord dmv. toesturen van informatie + foto’s van de woningen die jij geselecteerd hebt op onze website.
 • D.m.v. ons contactformulier is het mogelijk je wensen en voorkeuren aan ons te laten weten.
 • Graag maken wij, indien gewenst, geheel vrijblijvend een afspraak met je in ons kantoor te Spanje zodat je weet met wie je eventueel verder de zoekopdracht gaat invullen.
 • Beslis je om met ons de zoekopdracht aan te gaan, dan bespreken wij eerst de locatie! Waar wens je te wonen? Wat is het budget? Wat voor type woning zoek je?
 • Dan plannen wij een programma met je: hoeveel dagen? hoeveel woningen per dag? Tijdens de bezichtigingen word je individueel door ons begeleid.
 • Wij nemen eventueel de kosten volledig op ons van deze dagen van bezichtiging, zoals bijv.middag-en avondeten. ‘s Avonds evalueren wij met jou de dag en passen het schema voor de volgende dag aan indien gewenst.
 • Als er een woning naar jouw wens gevonden is, kunnen wij een reserveringscontract met je afsluiten, zodat de woning van de markt gehaald wordt en wij het onderzoek naar de registratie van het perceel en woning kunnen starten. Deze reservering kost €3000. In dit contract staat een ontbindende voorwaarde dat indien de woning niet aan de noodzakelijke registratievoorwaarden voldoet, je de €3000 terugkrijgt.
 • Wij investeren graag onze tijd in het zoeken naar jouw droomhuis. Ook indien je zelf een woning tegenkomt die jouw interesse heeft, kunnen wij contact leggen met de betreffende eigenaar of makelaar en het onderzoek aangaan. Casa Las Dunas is aangesloten bij alle grote netwerken aan de Spaanse Costa Blanca.
 • Als je op deze bezichtigingsreis niet tot een beslissing komt, willen wij je graag op de hoogte houden van de lopende aanbiedingen en zetten wij de zoekopdracht voort. Wij sturen je de informatie per mail toe en begeleiden je bij een volgend bezoek aan Spanje.
 • Op een ontspannen manier zonder enige druk van onze kant willen wij dat jij met een goed gevoel de juiste beslissing neemt op het juiste moment.
 • Ook na de aankoop gaan wij met jou aan tafel zitten voor het opvolgen van de fiscale verplichtingen, verzekeringen en alles wat erbij komt kijken. Kan jij je vinden in onze werkwijze? Dan zijn wij jouw adviseur voor jouw woning in Spanje.

Je kan via de volgende buttons o.a. vrijblijvend onze PDF over ons stappenplan opvragen, een zoekopdracht doorsturen of het totale aanbod bekijken.